המתכננים לא רוצים לגרום למקום להיות הומה אדם לאורך זמן ולכן השתמשו בסוג תאורה לבן בוהק אשר גורם לאי נוחות וערנות יתרה.
בבוקר שטוף שמש כשאנו יוצאים החוצה אנו מרגישים נפלא וביום סגרירי מעונן אנו מרגישים מעט חסרי חיים ואפרוריות.
המוח האנושי היא מכונה שאין לה שני היא מפעילה לנו את כל האברים בגוף,כמו כן גם את המערכות הפנימיות, וכמו כן יש פעולות כימיות שונות.כאשר העין האנושית קולטת אור שמש יש אורך גל אשר שולח סיגנל למוח, אותו סיגנל משדר חיוניות ואנרגיה מהמוח לאברים והמערכות. בהעדר אור שמש (בסתיו או בחורף) הסיגנל מגיע בתדירות נמוכה וזה גורם לחוסר חיוניות החלשות מערכת חיסונית ועוד פעולות מסוג זה.
כאן נכנס תפקידה של התאורה מלאכותית
כאשר אנו מגיעים למסעדת fast food אנחנו רוצים לסיים לאכול וללכת. למה ?
המתכננים לא רוצים לגרום למקום להיות הומה אדם לאורך זמן ולכן השתמשו בסוג תאורה לבן בוהק אשר גורם לאי נוחות וערנות יתרה, הדבר גורם לרצות לנמצאים להזמין לשבת לאכול וללכת כי הם מעוניינים בתחלופה של אנשים.
לעומת זאת במסעדה איטלקית מפוארת אחרי שהתיישבנו אנו רוצים לבלות זמן ממושך ככול האפשר, למה ?
מתכנני התאורה דאגו שתאורת המקום תהיה חמימה ומלטפת ככול האפשר הדבר נותן ליושבים הרגשה ביתית וחמה לכן אפשר לשבת על בקבוק של קברנה סוביניון לפחות שעתיים.
תאורה במשרד ברוב המשרדים יש תאורה פלורוסנטית אשר הוכחה כ-חסכונית ויעילה.
במשרד אשר אנו מבלים בו מחצית ולפעמים יום שלם חשוב שהתאורה תהיה טובה כאשר התאורה לבנה מידי ובוהקת (פלורוסנט) אנו מאמצים את העיניים ומתעייפים.
כאשר התאורה חלשה מידי (תאורה עם דימר) יש הרגשת עייפות כללית וכאשר התאורה בצבע לבן חם (נורות ליבון) יש הרגשת שלווה ואז אין אנרגיה של עבודה לכן צריך לשלב בין השלושה בכמות הנכונה.
כדאי שהפלורוסנטים יהיו בגוף פרבולי ניסתר (שלא רואים את מקור האור) כך נימנע סינוור.
בנורות ליבון נשתמש להאיר דגשים בחלל פסלים עציצים וכדומה.
בעמדות הדבר קצת יותר מורכב: התאורה צריכה לבוא מאחור בזווית של 35 מעלות מעל הכתף עם הכותב הוא ימיני התאורה תהיה משמאל ולהיפך.
לגבי עוצמות הארה ישנם תקנים עולמים לגבי עוצמת האור על המשטח.
דוגמאות לתקנים : התקן הגרמני DIN 5053 לאיכות תאורה

אנו המתכננים יודעים איך להתאים את התאורה לתנאי המקום והחומרים כגון: כהים בולעים אור ובהירים מחזירים אור.
גודל המקום אשר נותן תחושה לפי התאורה : כאשר התאורה מגיעה מלמעלה היא מקטינה את החלל וכאשר התאורה מאירה כלפי מעלה היא יוצרת אשליה של גובה ונופך.
טמפרטורת הצבע משמעותית גם כן ראו למעלה איך הקלווין משתנה בהתאם לצרכים.
תורת הצבעיםלכל צבע גם בתאורה יש משמעות האור הלבן הוא תרכובת של 3 צבעי היסוד: אדום,כחול,וירוק עם מינון שונה אפשר להגיע ל-16.7 מיליון גוונים (256X256X256) בעזרת פילטרים אנו יוצרים גוונים שונים.
אדום - גוון הדם הזורם בעורקנו וגם גוון הצ`אקרה הראשונה, צ`אקרת הבסיס - "השער האנרגטי" שלנו, ועל כן אצל הסינים הגוון האדום מייצג חיים ונחשב למביא מזל רב.
שימוש רב באדום עשוי להתאים בעיקר לעיצוב הקשור בעסקים, ולא לכל סוג של עסק. בכל סיטואציה אחרת מומלץ להשתמש באדום רק כגוון מדגיש.
כתום - גוון הצ`אקרה השנייה, צ`אקרת המין. הוא מייצג את האנרגיה היצרית שלנו המעודדת אותנו להיפתח מהבחינה החברתית והאינטימית. זהו גוון המעודד חיוניות ושמחת חיים, ביטוי עצמי והתלהבות, ומתאים לשימוש במקומות ציבוריים, המהווים רקע למפגש בין אנשים, דוגמת הסלון ופינת האוכל. מאחר והכתום מעורר אנרגיות מיניות ניתן לשלבו בחדר השינה כגוון מדגיש ולא כגוון דומיננטי.
צהוב - גוון הצ`אקרה השלישית – "מקלעת השמש". הוא מייצג חוכמה וסובלנות לצד שמחה, שיפור מצב הרוח והעלאת המורל. הגוון הזהוב, הנגזר מתוך הצהוב, מסמל את החוכמה האלוהית.
ניתן להשתמש בגוון הצהוב במשרדים וחדרי עבודה שכן הוא תורם לעבודה אינטלקטואלית.
ירוק - זהו הגוון השולט בטבע ונוהגים ליחס לו את אותן התכונות כמו בטבע - הוא מסמל התחדשות, צמיחה, רעננות ולפיכך הוא מרגיע ומעודד. בנוסף, מייצג הירוק את צ`אקרת הלב ומתקשר לתחושה הרמונית ונינוחה.
כחול - גוון השמים והמים. משדר רעננות, יוצר תחושת אווריריות ומרחב, משרה תחושת שלווה ורוגע, חיוביות ואופטימיות. הכחול מייצג את צ`אקרת הגרון ועל כן מתקשר גם לתקשורת.
מומלץ להשתמש בכחול לחדרי שינה, חדרי טיפולים וחדרי עבודה ותקרות נמוכות.
אינדיגו (כחול-סגול) - הכחול המלכותי מייצג את צ`אקרת העין השלישית ומסמל את פיתוח הרוח, הנשמה והנפש – האינטואיציה והראייה העל-חושית. הוא קשור אל הראש ומרכז החשיבה ומופרד מהצד הפיזי, הגופני.
סגול - לסגול יש מוניטין שנוי במחלוקת: יש הרואים אותו כקסום ומסתורי ויש הרואים בו צבע מכביד ומדכא, ואף מרחיקים לכת וגורסים כי יש לו השפעה הרסנית על אנשים דיכאוניים, עד לגרימת התאבדות או איבוד הדעת. הסגול מייצג את הצ`אקרה השביעית - "צ`אקרת הכתר": מצב של מודעות רוחנית מלאה, איזון ולחוכמה.
הגוון הסגול והאינדיגו מומלצים למקומות המשמשים לפעילות רוחנית, דתית והוליסטית, כגון פינת מדיטציה, חדרי טיפול וכו`.
לבן - בתרבות המערב הלבן מסמל טוהר, ראשוניות, בתולין, התחלות חדשות וחגיגיות. על פי הסינים הלבן אינו גוון כלל, (מעין גוון שקוף), ומסיבה זו נוהגים ללבוש לבן בתקופת האבל, לייצג אי-קיום.
הלבן מביא עמו אנרגיות של ניקיון, רעננות והתחדשות. מומלץ תמיד לשלבו עם גוונים נוספים לא להשתמש בו בהגזמה.
שחור - הצבע השחור מסמל את הכאוס הקדמוני, עוצמה ומסתורין אך גם צמצום וספיגה, שכן שחור קולט אליו את כל קרני האור. השחור בדרך כלל מופיע בעיצוב פנים במינון קטן. שילוב הצבע השחור עם צבעים אחרים מחדד את הצבעוניות שלהם, מוסיף להם נופך דרמטי ותוחם אותם בתוך מסגרת מוגדרת.
שימו לב לצבעים דומיננטיים בחייכם יש להם משמעות רבה. לדוגמא: אם הצבע הכחול מרגיע אתכם ואתם רוצים להשתמש בו בחדר העבודה,אז הדבר יגרום לנו עייפות יתרה ולכן לא נוכל לעבוד בריכוז ובתפוקה מלאה. לכן עלינו לשלב צבע משלים צהוב או לבן אשר הם צבעים מעוררים.
תאורת העתיד L.E.D (דיודות פולטות אור)עד לפני שלוש שנים וגם היום אנו משתמשים בתאורה בזבזנית ומחממת מאוד לכן עברנו לאט לאט לתאורה פלורוסנטית.
אז הארכנו את אורך החיים הקטנו את תצרוכת החשמל והפחתנו את פליטת החום. יפה אך זה לא הכול היום יש חידוש טכנולוגי מבריק בשם לד.
לדים למעשה לא חדשים הם קיימים כבר יותר מ-60 שנה בצרכים אחרים, כגון: תאורה בלוחות המכוונים של הרכבים,תאורה בשעוני יד ,תאורה לפלאפונים ועוד שימושים רבים. בשנים האחרונות לאחר פריצת הדרך בלד הכחול ובעוצמות חזקות החלו לעבור לתאורה פונקציונאלית ולא רק דקורטיבית.
בלדים כמו בכל דבר יש סוגים ומינים רבים איך נדע להבדיל ?יש כמה יצרנים בעולם שאיכות הלדים שהם מייצרים היא הגובה ביותר, להל"ן היצרנים:Nichia,Lumileds Cree אלו הם החברות אשר יש ברשותם את הנתונים המדויקים לגבי כל לד ולד. זאת אומרת שאנו יכולים לקבל אפילו 1,000,000 לדים זהים לחלוטין בצבע ובגוון.
אז למה לנו לדים ?1. אורך חיים עד 100,000 שעות עבודה דהיינו 11.4 שנות עבודה רצופות.
2. אין בתוכו גז או חוט להט לכן הוא לא רגיש לזעזועים ומספר של כיבוי והדלקה.
3. לא פולט חום :ניצולת אורית מדהימה הגורמת ללד לייצר אור ולא חום.
4. לא פולט קרינה U.V ולכן לא מסוכן ויכול לעמוד בתנאים קשים מאוד.
5. צריכת חשמל קטנה מאוד: לד של W1 מייצר 1000lux במטר רק כדי לסדר את האוזן נורת דיקרוייקה W50 מייצרת 3000lux במטר.
6. מתח נמוךV 12 או V 24:לכן הוא בטיחותי אפילו בתוך מים חשופים.
7. אפשר לשלוט ב-16.7 מיליון גוונים ע"י שילוב לדים בשלושת צבעי היסוד (אדום,כחול,ירוק).
8. קצב דעיכת האור הוא הדרגתי ולכן לא מרגישים בירידת העוצמה.
9. מבחר גדול של עדשות ואביזרים הגורמים ללד להתאים כמעט לכל אפליקציה.
ירין ילוז מתכנן תאורה מזה 10 שנים מחברת D-LIGHT.