מהי מערכת האיטום המומלצת לרצפת מרתף.
ברצפות מרתף שטוחות, שאינן מופרעות ע"י כלונסאות חודרים, מומלץ ליישם מערכת איטום דו- שכבתית של יריעות ביטומניות תקניות מסוג SBS ללא אגרגט, ת"י 1430/3.
ברצפות עם כלונסאות חודרים מומלץ ליישם מערכת איטום דו רכיבית בהתזה מסוג "פלקסיגום".
האם יש צורך להגן על מערכת האיטום ברצפת המרתף.
יש הכרח להגן על מערכת האיטום ברצפת המרתף, לפני תחילת עבודות הברזלנות והטפסנות של הרצפה. ההגנה תבוצע ע"י מדה בטון בעובי 4-5 ס"מ או ע"י יריעות HDPE מסוג "ביטודריין T-10 ".
האם נכון לקפל את היריעות הבולטות מחוץ לרצפת המרתף, כלפי מעלה, על קירות המרתף.
אין לקפל את היריעות הבולטות מחוץ לרצפת המרתף, כלפי מעלה, על קירות המרתף, היות שבחלק התחתון של הרצפה יוצא בד"כ "מיץ" בטון מתחת לתבניות ויוצר קצה חד במיוחד אשר עלול לחורר את היריעות במידה ויקופלו כלפי מעלה. היריעות הבולטות מחוץ לרצפת המרתף תשארנה במקומן ומערכת האיטום היורדת מן הקיר תתחבר אליהן בחפיפה.
מהי מערכת האיטום המומלצת על קירות מרתף.
מערכת האיטום המומלצת על קירות מרתף הינה מערכת איטום מותזת. יישום יריעות ביטומניות על קירות מרתף הוא בעייתי, דורש הכנת שטח קפדנית מאוד שבמרבית המקרים אינה נעשית כהלכה, ואחוז ההדבקה של היריעות לפני הקיר אינו עולה בד"כ על %04-%05. כתוצאה מכך, כל כשל מקומי הופך במיידי לכשל כללי של מערכת האיטום עקב נדידת המים החודרים במרווח שבין הקיר ליריעות הביטומניות שאינן צמודות אליו במלואן. כאשר מיישמים מערכת איטום בהתזה, ההידבקות שלה לפני הקיר היא מלאה וכשל מקומי נשאר כזה ובמרבית המקרים לא יגרום לחדירה כלשהי של מים למרתף.
מהי מערכת האיטום המומלצת בהתזה עבור קירות מרתף.
כאשר המרתף קטן, ניתן ליישם את ה"מסטיגום ספריי" בכמות של 4.5 ק"ג/מ"ר (עובי ממבראנה יבש: כ- 2.5 מ"מ). כאשר המרתף גדול, או כאשר מדובר בקירות תמך מכלונסאות, יש ליישם את ה"פלקסיגום", שהינו חומר איטום דו-רכיבי וניתן ליישמו בעובי של 6-4 מ"מ, לפי הנדרש.
היכן יש למקם את עצר המים התופח בתפר הפסקת היציקה בין רצפת המרתף לקירות המרתף.
את עצר המים התופח מסוג "סופרסטופ" יש למקם בצידה הפנימי של רשת הזיון החיצונית של קיר המרתף, כדי שלא יבקע את הבטון בזמן תפיחתו.
חשיבות עצר מים כימי בהפסקות יציקה
חומר: עצר מים כימי המבוסס על גומי בוטילי + בנטונייט.
מידות: מידות סטנדרטיות של: 20 X 25 מ"מ ו 15 X 25.
תכונות: עצר המים "סופרסטופ" הנו תפר כימי מתנפח המשמש לאיטום בין שתי יציקות כנגד חדירת מי תהום דרך קו התפר שבין שתי היציקות. לעצר ה - "סופרסטופ" יש תכונות השהייה במים של כ 5 שעות על מנת לאפשר לבטון להתייבש לפני ההתנפחות האטם ולמנוע סגריגציה.
ה- "סופרסטופ" משמש לאיטום הפסקות יציקה כגון:
-
חיבורי קיר-רצפה, קיר-קיר. החומר מתנפח עד ל 240%, אולם הרצועה כלואה בתוך הבטון בנפח נתון ולכן תהליך התנפחות העצר יוצר לחץ גבוה האוטם ומונע מעבר מים מצד לצד.להבדיל מהתנפחות במצב חופשי, ה - "סופרסטופ" שסופג מים בהיותו כלוא בבטון,הופך לחומר צפוף ומלוכד המזכיר בתכונותיו פלסטיק או גומי חזקים וגמישים בו זמנית.
-
ה - "סופרסטופ" מתנפח באיטיות במשך 7-10 ימים וכתוצאה מכך אין סיכוי לפגיעה בבטון טרם התחזקותו.

פרטי איטום ליישום מערכות איטום לקירות תת-קרקעיים.

איטום קירות מבנים תת-קרקעיים
מאת: ס.דניאל - מומחה ויועץ איטום, בידוד ובנייה
לפניות ותגובות באמצעות טופס משוב